15.11.2016 | 15:47

Косівським районним центром зайнятості 10 листопада проведено професіографічну екскурсію для школярів Лючанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів до приватного підприємця Мирослава Ковалишина.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Пашківська розпочала захід, розповівши учням, що свою підприємницьку діяльність Мирослав

Романович розпочав у березні 2003 року, відкривши піцерію «Бирфела». Цікавою для школярів була екскурсія підприємством, яку проводив сам роботодавець. Коли школярі переступили поріг піцерії, вони ніби опинилися в сонячній Італії. Мирослав Романович розповів, що піца - це італійська національна страва, яка покривається томатною пастою та сиром і запікається. В піцу можуть додаватися різні інгредієнти, такі як м'ясо, шинка, салямі, морські продукти, овочі, гриби, зелень та інші. Для виготовлення піци використовують дріжджове тісто. Всі продукти для піци ріжуться маленькими шматочками, подібними один до одного. Затамувавши подих, діти побачили, як заготівку до піци вправний кухар виготовляв руками, без допомоги валка, пояснивши, що піца тоді пухкіша. Діти з подивом спостерігали, як вправний піцайоло, а так в Італії називають кухаря, випікав піцу у печі, в якій постійно повинен горіти вогонь і температура у печі повинна підтримуватися цілодобово.

Мирослав Романович знайшов підхід до учнів та зацікавив їх своєю розповіддю. Школярі отримали первинні знання про професії: кухар, офіціант та бармен. Побачивши на власні очі, яка ж то цікава робота – випікати піцу, багато хто з діток виявили бажання у майбутньому стати кухарем чи офіціантом. Школярі надовго запам’ятають гостинного господаря, тому що несподівано усіх запросили присісти за стіл і поласувати смачною піцою. Учні були приємно вражені.